HBG verwerft grote order in Engeland

Twee groepsmaatschappijen van Hollandsche Beton Groep (HBG), waarvan het hoofdkantoor staat in Rijswijk, zijn betrokken bij het ontwerp en de bouw van een verkeerstunnel onder de rivier Medway in Engeland.

Het zijn Hollandsche Beton- en Waterbouw en Edmund Nuttall, die de helft (ruim 115 miljoen gulden) van de 230 miljoen gulden kostende opdracht verwierven, zo heeft HBG bekendgemaakt.

De 725 meter lange verkeerstunnel komt te liggen onder de rivier de Medway tussen Chatham en Frinsbury. Drie (24 meter brede en 120 lange) tunnelsegmenten worden in een bouwdok vervaardigd en nadat zij drijvend in positie zijn gebracht, afgezonken.

HBG bouwt samen met de Britse Tarmac Construction. De activiteiten zullen ruim 3,5 jaar duren. Het is de tweede tunnel in het Verenigd Koninkrijk die volgens de afzinkmethode wordt gebouwd. Bij de bouw van de eerste onderwatertunnel was HBG eveneens betrokken.