Arrestaties in Nijmegen na nederlaag

NIJMEGEN, 23 JUNI. In de binnenstad van Nijmegen hebben zich gisteravond na het verlies van het Nederlands voetbalelftal flinke rellen voorgedaan. De politie heeft achttien mensen aangehouden.

Direct na afloop van de wedstrijd, om elf uur, trokken rond 200 "teleurgestelde supporters' de stad door, vernielingen aanrichtend en vechtpartijen met omstanders uitlokkend. Er werden stenen gegooid en winkeletalages vernield en geplunderd. De Nijmeegse politie, die bijstand kreeg van de gemeentepolitie uit Wijchen, de rijkspolitie en de marechaussee moest herhaaldelijk charges met de wapenstok uitvoeren om de menigte te verspreiden. In groepjes van enkele tientallen bleven de "supporters' evenwel nog enige tijd door de stad trekken. Tegen een uur 's nachts keerde de rust pas weer. Van de achttien aangehouden Nijmegenaren zijn uiteindelijk twaalfingesloten. Een opgave van de aangerichte schade kon een woordvoerder van de Njmeegse politie vanmorgen nog niet geven. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

In Enschede waar eind vorige week na winst van het Nederlands elftal op Duitsland honderden "supporters' ook flinke schade aanrichtten, is het gisteren rustig gebleven.