Aantal meerlingen sterk toegenomen

ROTTERDAM, 23 JUNI. Het aantal bevallingen waarbij een meerling werd geboren is sinds 1975 sterk gestegen.

In 1975 werd bij tien op de duizend bevallingen een meerling geboren, nu is dat vijftien op de duizend. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek vanmorgen bekend gemaakt. Vorig jaar kwamen 2900 meerlingen ter wereld, daarbij werden in totaal 6000 kinderen geboren. Ruim 90 procent van deze kinderen maakte deel uit van een tweeling. Het aantal bevallingen van een drieling steeg van 113 in 1990 tot 120 vorig jaar. Een verdere toename acht het CBS waarschijnlijk, omdat de stijging van de laatste jaren samenhangt met het krijgen van kinderen op latere leeftijd. De medische behandeling van vruchtbaarheidsproblemen (bijvoorbeeld een hormonale behandeling) vergroot de kansen op meerlingen.