"Vrouwen in cellen Pakistan verkracht'

ISLAMABAD, 22 JUNI. De Pakistaanse politie maakt zich op grote schaal schuldig aan verkrachtingen en andere vormen van geweld tegen vrouwen.

Dit zegt de Amerikaanse organisatie voor de rechten van de mens Asia Watch in een gisteren gepubliceerd rapport. Volgens Asia Watch blijkt uit een eigen onderzoek van vorig jaar dat 70 procent van de vrouwen die in Pakistan in hechtenis zitten is blootgesteld aan seksueel en lichamelijk geweld door Pakistaanse politiefunctionarissen. Er is sprake van een systematische ongelijkheid in de behandeling van vrouwen door de juridische autoriteiten, meent Asia Watch. Deze vloeit deels voort uit de islamitische regels voor de detentie van vrouwen, die al in de jaren zeventig onder wijlen president Zia ul-Haq werden ingevoerd. “Geen enkele politie-functionaris is voor zulk misbruik vervolgd of bestraft”, meldt Asia Watch. (Reuter)