Times: Libië geeft lijst IRA-strijders

LONDEN, 22 JUNI. Libië heeft de namen van circa 20 top-guerrillastrijders van het Ierse Republikeinse Leger (IRA) die in de afgelopen 20 jaar in speciale kampen zijn opgeleid aan de Britse inlichtingendienst bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst eerder deze maand in Genève.

Volgens een functionaris die door de Sunday Times werd aangehaald “hebben we niet alle antwoorden gekregen maar is de lijst indrukwekkend”. Eerder hadden zegslieden gemeld dat de bijeenkomst tamelijk teleurstellend was verlopen. Volledige openheid over Libiës relaties met het IRA is een van de eisen die de Veiligheidsraad heeft gesteld in de kwestie-Lockerbie, naast uitlevering van twee verdachten van de aanslag op het Amerikaanse vliegtuigen boven Schotland in december 1988. (Reuter)