Sprintster Evelyn Ashford is met 35 jaar nog altijd snel

ROTTERDAM, 22 JUNI. Net zo vaak als ze is afgeschreven, is Evelyn Ashford al teruggekomen.

Zaterdag plaatste de 35-jarige sprintster zich voor de vierde keer keer voor de Olympische Spelen. In de finale van de 100 meter eindigde ze als derde achter Gwen Torrence die met haar 10,97 de beste seizoenprestatie evenaarde, en achter Gail Devers. Maar vóór de 12 jaar jongere Carlette Guidry, die net eenhonderdste van een seconde langzamer was.

Ashford was er al bij in Montreal zestien jaar geleden. Daar werd ze op de 100 meter vijfde. De Spelen in Moskou miste ze door de Amerikaanse boycot, maar vier jaar later won ze in Los Angeles twee keer een gouden medaille: op de 100 meter en de 4 x 100 meter-estafette. Na een langdurig zwangerschapsverlof haalde ze in Seoul toch weer zilver en goud.