Hockeymannen

Het Nederlandse mannenhockeyteam heeft zich tijdens het vierlandentoernooi in Kuala Loempoer goed hersteld van de zware nederlaag de dag ervoor tegen Australië (4-1).

Met dezelfde cijfers slaagde Oranje gastheer Maleisië te verslaan. Floris-Jan Bovelander maakte drie doelpunten en Weterings één. Met alleen nog de wedstrijd tegen het zwakke Japan, dat met 17-0 van Australië verloor, te gaan kan Nederland de finale in het vierlandentoernooi nauwelijks meer ontgaan.

In de eindstrijd is er dan de kans op revanche tegen de Australiërs. Zaterdag was Nederland kansloos. Australië waren fysiek veel sterker. Jacques Brinkman viel geblesseerd (rug) uit en Maarten van Grimbergen werd twee keer op zijn knie geraakt. Stacy zorgde voor 1-0, Weterings maakte gelijk, maar Hager, Birmingham en Lewis bezorgden Australië een ruime overwinning. Nederland heeft nu de laatste vier duels tegen de Aussies verloren.