Berry van Aerle weer inzetbaar tegen Denen

VARBERG, 22 JUNI. Berry van Aerle is fit genoeg om vanavond mee te doen met het Nederlands elftal in de EK-halve finale tegen Denemarken. De verdediger van PSV ontbrak wegens een knieblessure in het duel van afgelopen donderdag tegen Duitsland. Hij werd toen vervangen door Frank de Boer. Bondscoach Rinus Michels maakt pas anderhalf uur voor de aftrap in Gothenburg de opstelling bekend.

Michels was gisteren tijdens de laatste persconferentie uiterst ontspannen. “Een half jaar geleden is dit elftal nog de afvalbak ingeschreven. Ik zelf ben bijgezet in de rijen van de mummies. Dan denk ik op dit moment: we hebben het nog niet zo onaardig gedaan met zijn allen.”

Oranje zal vanavond in Gothenburg door naar schatting 6000 supporters worden gesteund. Dat zijn er beduidend minder dan bij de wedstrijden tegen Schotland en het GOS (8000) en tegen Duitsland (15.000). “Kennelijk gaan de Nederlanders ervan uit dat de finale wordt gehaald. Daarom wordt de wedstrijd tegen Denemarken overgeslagen. Temeer omdat alleen op de zwarte markt nog kaartjes te koop zijn”, aldus een woordvoerder van het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme.