Utrecht wil behoud drie singelpanden

UTRECHT, 20 JUNI. De gemeente Utrecht wil toch proberen de sloop van drie fraaie panden aan de Catharijnesingel te voorkomen.

De panden, waaronder het farmaceutisch laboratorium dat op de gemeentelijke monumentenlijst staat, zouden het veld moeten ruimen voor de bouw van een nieuwe centrale rechtbank. De gemeente heeft aanvankelijk in de onderhandelingen met de Rijksgebouwendienst geprobeerd de drie panden, die tot het Beschermd Stadsgezicht behoren, in te passen in de nieuwbouw voor de rechtbank. Nadat dat was mislukt, presenteerde zij vorige maand de sloopplannen. Tweehonderd mensen ondertekenden een "singelmanifest', waarbij er op werd gewezen dat vijf jaar geleden al eenzelfde actie was gevoerd. Gisteren maakte wethouder G. Mik van stadsontwikkeling bekend dat hij Rijksgebouwendienst heeft verzocht een plan te maken met behoud van de historische singelwand.