Uitgaansverbod in Karachi na geweld

KARACHI, 20 JUNI. De Pakistaanse autoriteiten hebben een uitgaansverbod ingesteld in Karachi, nadat bij etnisch geweld acht doden en dertig gewonden waren gevallen.

Twee rivaliserende groepen die behoren tot de Mohajir Quami beweging, een groepering van moslims die oorspronkelijk afkomstig zijn uit India, raakten gisterochtend met elkaar slaags. Ze gaven elkaar de schuld met de strijd te zijn begonnen. De leider van een van de twee groepen vluchtte onlangs naar Londen, nadat er verscheidene moordaanslagen op hem waren gepleegd. De politie verklaarde verrast te zijn door de felheid van de gevechten die tot laat in de avond voortduurden en waarbij gebruik werd gemaakt van handwapens. De autoriteiten overwegen meer bevoegdheden te geven aan het leger om een einde te maken aan de gevechten. (UPI)