Neways voorziet weer winst in 1992

Het op de parallelmarkt van Amsterdam genoteerde Neways Electronics, toeleveringsbedrijf voor de elektronische industrie, verwacht dit jaar weer een winst te behalen die op het niveau zal liggen van het eind van de jaren tachtig. In 1987 werd 2,3 miljoen gulden winst behaald, 2,8 miljoen gulden in 1988 en 3,4 miljoen guldenin 1989.

Een scherpere indicatie wilde directeur G.H. Meulensteen tijdens een toelichting op het jaarverslag niet geven. Wel zei hij dat de verwachting door de resultaten tot nu toe niet behoeft te worden bijgesteld. Het lopende jaar zal gunstiger kunnen verlopen dan 1991. Toen bedroeg de winst slechts 683.000 gulden. De verhuizing van dochter Connection Technology (printplaten) naar een andere pand in Haarlem en de integratie van de activiteiten van CAD Nederland met Connection Technology drukten op de winst. De omzet steeg van 62,4 miljoen gulden in 1990 tot 64,9 miljoen gulden.

Ook dit jaar zal Connection Technolgy nog geen bijdrage aan de winst leveren. De overneming van twee Philips-bedrijven in Leeuwarden en Heerlen zal dit jaar leiden tot ongeveer 125 miljoen gulden omzet. Het aantal werknemers komt mede hierdoor op 675 tegen vorig jaar 350.