Maassen in eindsprint te sterk voor Jdanov

ROTTERDAM, 20 JUNI. Frans Maassen won gisteren de vierde etappe in de Midi Libre. De 27-jarige wielrenner van de ploeg Raas versloeg in Carcassonne zijn Russische medevluchter Dimitri Jdanov, lid van de formatie Post, in de eindsprint. Het tweetal was 23 kilometer voor de finish ontsnapt. De rit werd 93 kilometer lang gedomineerd door Rob Harmeling. De coureur uit de stal Priem werd vijftig kilometer voor de meet teruggepakt. De Colombiaan Camargo bleef leider in het algemeen klassement.

In de Ronde van Zwitserland wijzigde er weinig. Giorgio Furlan, teamgenoot van Moreno Argentin, behield de eerste plaats in het klassement. De Belg Wilfried Nelissen bevestigde met zijn zesde overwinning dit jaar de uitverkiezing voor de Tour waard te zijn. Leider Furlan kwam nauwelijks in gevaar omdat het peloton zich door het gure weer en met het oog op de tijdrit van vandaag betrekkelijk rustig hield.

Een deel van het internationale peloton verkende gisteren al een deel van het parkoers van de eerste Tour-etappe. In de derde rit van Bicicleta Vasca werden 106 van de 207 kilometer afgelegd op het traject van de Tourrit San Sebastian-San Sebastian op zondag 5 juli, met de Alto Jaizkibel als obstakel. De Italiaan Chioccioli demonstreerde op de stevige bult in vorm te zijn, maar de overwinning moest hij aan de Fransman Jalabert laten.