Leider "Guardian Angels' New York neergeschoten

NEW YORK, 20 JUNI. De oprichter van de "burgerwacht' Guardian Angels in New York, de 38-jarige Curtis Sliwa, is gisteren in een taxi neergeschoten.

Sliwa richtte in 1979 de Guardian Angels op, een organisatie van vooral uit zwarte getto's afkomstige jongeren die als vrijwilligers metropassagiers beschermen tegen geweldsdelicten. De in witte t-shirts en rode baretten gehulde Guardian Angels treden altijd ongewapend op maar ze zijn wel getraind in oosterse vechtsporten. Het initiatief van Sliwa bleek uiterst succesvol en vond navolging in diverse andere Amerikaanse steden en in het buitenland. Volgens Lisa Sliwa staat de moordaanslag op haar man in verband met pogingen van de Guardian Angels om de drugshandel te bestrijden. Sliwa, die vorig jaar al eerder was aangevallen, raakte gisteren ernstig gewond maar verkeert niet in levensgevaar. (Reuter)