Hogere omzet voor BDO CampsObers

BDO CampsObers, naar grootte de zesde acoountantsorganisatie van Nederland, rapporteert over 1991 een groei van de omzet met ruim 14 procent naar 114 miljoen gulden. Het aantal personeelsleden steeg 11 procent naar 873.

BDO verwacht dat in 1992 de omzet zal stijgen tot 129 miljoen gulden. De BDO-organisatie is ook actief buiten de grenzen. Zo is BDO sind kort officieel geregistreerd in Moskou. De Nederlandse firma verwacht spoedig samenwerking met een Russische accountantsgroep te kunnen aankondigen. In China werd onlangs een derde kantoor geopend.

BDO vreest dat het ontbreken van wettelijke voorzieningen ten aanzien van de omvang van mogelijke beroepsaansprakelijkheid in Europa zal leiden tot ongelimiteerde aansprakelijkheid. Gevolg is het bijna onverzekerbaar worden van risico's. Ook branchegenoot KPMG zei onlangs zich zorgen te maken over de toenemende aansprakelijkheid voor accountants.

De nieuwe wetgeving ter stroomlijning van het accountantsberoep lijkt niet te worden gedragen door de beroepsorganisaties Nivra en NOvAA en kan volgens BDO leiden tot een kwaliteitserosie.