Freelance-fotograaf Bert Verhoeff (1949) begon in ...

Freelance-fotograaf Bert Verhoeff (1949) begon in 1970 als leerling fotojournalist bij persbureau Anefo. Sindsdien maakte hij bijna een half miljoen nieuwsfoto's, waaronder enkele tientallen prijswinnende.

Vandaag en morgen wordt op het strand van Scheveningen het vijftiende Vliegerfeest gehouden. Enkele honderden vliegerteams uit de hele wereld zullen tijdens dit festijn de lucht vullen met vele soorten vliegers: doosvliegers, stuntvliegers, designvliegers, stervliegers, draakvliegers, powervliegers, enzovoort. En ook vliegers in de vorm van een octopus en vrouwen- en mannenbenen. Spectaculair zijn de vliegers die over strand en zee buggy's en boten voorttrekken. Zondag zijn er voor het Kurhaus pogingen 's werelds grootste vlieger en 's werelds grootste stuntvlieger op te laten. Bang voor te harde wind is men niet. Volgens de organisatie gaan de vliegers zelfs bij windkracht 8 de lucht in.