Utrecht weert trucks met distributiecentrum

UTRECHT, 19 JUNI. Utrecht krijgt als eerste gemeente een centrum voor stadsdistributie. Vanuit twee overslagcentra zal het pakketgoederenvervoer met de binnenstad gebundeld worden. Het Vervoercentrum Utrecht, Van Gend en Loos en PTT Post zullen daartoe begin volgend jaar een Stadsdistributiecentrum BV oprichten.

Niet bekend

De combinatie werkt niet voor stukgoed. Ook de zogenoemde vieze, verse en vervelende goederen, zoals afval, houden vooralsnog hun eigen vervoer. Het nieuwe bedrijf krijgt geen monopolie op het vervoer van pakketgoederen in de stad. Wel zal met de gemeente een convenant worden gesloten, waarbij deze zich onder meer verplicht om strikt de hand te houden aan de wieldrukbepalingen. Directeur C. Corbeau van Van Gend en Loos verwacht dat de stadsdistributie zo efficiënt zal werken dat het niet tot hogere kosten leidt.