Supportersrellen

De Argentijnse politie heeft tijdens supportersrellen in Rosario, 300 kilometer ten noorden van Buenos Aires, ruim 400 arrestaties verricht.

Over het aantal gewonden werden geen mededelingen gedaan. De rellen braken uit na de nederlaag van Newells's Old Boys in en tegen Sao Paulo (Brazilië) in de finale van het toernooi om de Zuidamerikaanse voetbalbeker voor clubteams. Fans van aartsrivaal Rosario Central gingen massaal de straat op om de nederlaag van de stadgenoot te vieren. Daarbij kwam het tot een botsing met aanhangers van de Old Boys.

Bij een voetbalwedstrijd in Angola heeft bij supportersrellen een kind de dood gevonden. In de bekerwedstrijd tussen Sagrada Esperanca da Lunda-Norte en Primeiro de Agosto raakten de supporters uit beide kampen slaags toen de scheidsrechter in de 80ste minuut bij de stand 2-2 een strafschop toekende aan Primeiro. Volgens het Portugese persbureau Lusa opende de politie daarop het vuur en werd een kind dodelijk getroffen.