Philips, Sony en Panasonic: eisen aan deelname Firato

AMSTERDAM, 18 JUNI. Philips, Sony en Panasonic zullen toch deelnemen aan de in september geplande Firato.

De drie marktleiders in de consumentelektronica stellen echter als voorwaarde dat de beurs voldoende representatief is. Daartoe moeten de bedrijven die tot nu toe hebben afgehaakt voor de Firato alsnog tot deelname worden overgehaald. Dit is de uitkomst van het overleg dat gisteren werd gevoerd tussen het Amsterdamse congrescentrum RAI en de branche-organsatie FIAR, die samen de tweejaarlijkse beurs organiseren.

Het blijft daarmee onzeker of de Firato dit jaar doorgaat. Dertien bedrijven hebben inmiddels geannuleerd. Elf anderen, waaronder Philips, Sony en Panasonic deden een verzoek daartoe, dat werd geweigerd door de RAI. Dit zou betekenen dat tachtig procent van de tentoonstellingsruimte leeg blijft.

De komende week worden de bedrijven bezocht die eerder afzagen van deelname. Het kort geding dat door de RAI was aangespannen tegen de bedrijven die een verzoek tot annulering hebben ingediend, wordt aangehouden tot volgende week vrijdag.