In 1914 omgekomen Franse schrijver gedentificeerd

METZ, 19 JUNI. Het lichaam van de Franse schrijver Alain-Fournier, auteur van de roman Le Grand Meaulnes, is officieel door de Franse autoriteiten als dat van de schrijver gedentificeerd.

De stoffelijke resten van de schrijver waren in november ontdekt in een graf waarin 21 soldaten, die in het begin van de Eerste Wereldoorlog bij gevechten met de Duitsers waren omgekomen, in haast door Duitse troepen waren begraven. Uit onderzoek is gebleken dat de schrijver niet door de Duitsers is gefusilleerd, zoals wel werd verondersteld, maar dat hij op 22 september 1914 is overleden aan verwondingen die hij in de strijd had opgelopen.

Alain-Fournier, wiens werkelijke naam Henri Albin Fournier luidde, was 28 toen hij stierf. Tot nu toe heerste er onzekerheid rondom zijn dood. Sommigen hoopten dat hij nog in leven was en, net als de held Meaulnes uit zijn roman, op mysterieuze wijze was verdwenen. (Reuter/AFP)