Hoofdrol mevrouw Maxwell in klucht rond arrestatie

De arrestatie van Kevin Maxwell, gistermorgen in alle vroegte, ging gepaard met een kleine klucht.

Na maanden van hevige belangstelling van de pers voor het doen en laten van haar echtgenoot, reageerde de vrouw van Kevin Maxwell, Pandora, getergd op het bellen aan haar voordeur. Vanuit een raam op de tweede verdieping riep zij “Piss off, or I'll call the police!” naar het groepje mensen voor haar deur. “We are the police”, klonk het van beneden. Even later werd Kevin Maxwell in een politiebusje afgevoerd. De gehele scène werd vastgelegd door cameramensen van Independent Television News en gisteren eindeloos herhaald op de Britse televisie.

Na te zijn voorgeleid aan de officier van justitie werden Kevin en zijn oudere broer Ian gistermiddag op borgtocht weer vrijgelaten. Van Kevin, de belangrijkste verdachte in het Maxwell-schandaal, werd 500.000 pond (ongeveer 1,7 miljoen gulden) borg geëist. Ian hoefde maar de helft te betalen. Zij hebben hun paspoort moeten inleveren en zullen op 1 september opnieuw voor de rechter moeten verschijnen. De broers worden verdacht van fraude met leningen en diefstal uit de pensioenfondsen van het Maxwell-concern. (Foto Reuter)