Hachette herkapitaliseert

PARIJS, 19 JUNI. Het Franse mediaconcern Hachette gaat een herkapitaliseringsactie ter waarde van 2,8 miljard franc (ongeveer 9 miljard gulden) uitvoeren. Hachette is in financiële problemen geraakt door het faillissement van de televisiezender La Cinq, waarin het een aandeel van 25 procent bezat. De herkapitalisering moet voor het einde van het jaar worden uitgevoerd met het oog op de geplande fusie tussen Hachette en uitgever Matra, begin volgend jaar.

De herkapitalisering geschiedt door middel van de overdracht van niet-strategische activa ter waarde van 1,3 miljard franc. Daaronder valt onder meer de verkoop van het kantoor van Hachette aan de Parijse boulevard Saint-Germain. Hachette verkoopt ook haar belang van 10 procent in de Italiaanse uitgever Rizzoli. Als de herkapitalisering is afgerond kan Hachette weer een gezonde balans presenteren, aldus president-directeur Jean-Luc Lagardère. Hij hoopt op een positief resultaat over dit jaar, na twee achtereenvolgende jaren van fors verlies. (AFP)