Groningen wil proef met tippelzone

GRONINGEN, 19 JUNI. Het college van B en W van Groningen wil als experiment voor één jaar een tippelzone instellen op de Bloemsingel in het centrum.

Op deze manier hoopt men de huidige overlast van straatprostitutie in het A-kwartier tegen te gaan. Het tippelen is alleen toegestaan tussen 21.00 uur en 02.00 uur 's nacht. Door een wijziging van de Algemene Politieverordening wordt straatprostitutie elders in de stad verboden. Verder wordt een aantal straten in het A-kwartier autovrij gemaakt, zodat het "rondjes rijden' wordt voorkomen. Tevens wordt onderzocht of er een zogenoemde "huiskamer' voor tippelaarsters kan worden geplaatst, waar zij terecht kunnen voor medische controle, condooms, het ruilen van spuiten, maar ook voor een kop koffie en een praatje.