Foto: ROTTERDAM - De Engelse gitarist Eric ...

Foto: ROTTERDAM - De Engelse gitarist Eric Clapton treedt vanavond op in het Feyenoord-stadion in Rotterdam-Zuid.

De 47-jarige Clapton, die zich met zijn virtuoze gitaarspel de bijnaam "Slowhand' verwierf, is een veteraan uit de jaren zestig en zeventig en maakte furore als lid van The Yardbirds, John Mayall's Bluesbreakers, Cream en Derek & The Dominos. Behalve Clapton treden vanavond in de Kuip ook de Engelse pianist/zanger Elton John en de Amerikaanse zangeres Bonnie Raitt op. Het stadion, dat plaats biedt aan ongeveer 45.000 mensen, beleefde zijn première als poptempel in 1978, toen Bob Dylan er een eenmalig concert gaf. Sindsdien traden onder meer David Bowie, The Rolling Stones, Bruce Springsteen, Prince, Madonna en Dire Straits er op. Verwacht wordt dat Clapton ook veel oudere popliefhebbers zal trekken. Een 33-jarige rijksambtenaar uit Rotterdam, aan de vooravond van het concert: “Ik vind Claptons nummer "Why Does Love Got To Be So Sad' het allerprachtigste uit de popgeschiedenis. Ik draai het al twintig jaar, terwijl ik nog steeds niet weet hoe de tekst precies gaat”. Claptons handelsmerk, aldus deze ambtenaar die voor het concert werd getipt door een 44-jarige collega, is dat hij “de blues speelt in een ongekend tempo en ontzettend fanatiek. Vroeger op mijn feestjes gooide ik er eerst de Stones tegenaan en als het feest dan eenmaal op gang was, was het tijd voor Clapton”. Het concert was vanochtend vrijwel uitverkocht. (Foto NRC Handelsblad / Leo van Velzen)