Forse toename verkoop snorfietsen

De populariteit van de snorfiets is vorig jaar flink toegenomen.

Werden er in 1990 nog 29.983 stuks verkocht van deze gemotoriseerde fiets die niet harder mag rijden dan 25 km per uur, vorig jaar waren dat er al 36.087 stuks.

Daarentegen ging de verkoop van bromfietsen fors achteruit, en wel van 41.637 naar 29.567 stuks. Dat blijkt uit cijfers gepubliceerd door de RAI. Met een marktaandeel van 38,1 procent is de Nederlandse Sparta de gewildste snorfiets. Een goede tweede is de Italiaanse Vespa met een aandeel van 35,7 procent. Hoewel bij de bromfietsen het marktaandeel van Puch terugliep van 36,5 naar 31,3 procent, bleef dit Oostenrijkse merk het populairste. Net als bij de snorfietsen rukte ook hier Vespa op. Naar marktaandeel op de bromfietsenmarkt komt de Japanse Honda op de derde plaats.