Einde illusie Brasschaat op EC honkbal

BUSSUM, 19 JUNI. Niet meer dan een etmaal hebben de honkballers van Brasschaat de illusie gehad tot de top van Europa te behoren. Een dag na de verrassende overwinning in het toernooi om de Europa Cup 2 in Bussum op de Italiaanse bekerhouder Novara, waren de Belgen door de nederlaag tegen HCAW (1-11 in zeven innings) weer terug in de realiteit.

Een mixture van Nederlands ontwikkelingswerk en Amerikaanse expertise bracht Brasschaat langs Novara. De betovering duurde slechts kort. Gisteren was de Vlaamse formatie van de Nederlandse manager Herman van Gijlswijk al na drie slagbeurten in een schier kansloze positie gemanoeuvreerd (0-8). HCAW en Milano voeren na drie wedstrijden de ranglijst aan.

In de strijd om Europa Cup 1 in Rotterdam gaan Neptunes en Parma aan de leiding.