Zweden heeft jongste ploeg

Poulewinnaar Zweden heeft veruit de jongste selectie bij het EK. De gemiddelde leeftijd van de twintig spelers van het thuisland is 24,5 jaar. De Zweden hebben maar twee selectieleden die ouder zijn dan 27, doelman Thomas Ravelli (31) en verdediger Roland Nilsson (28). Nederland heeft het oudste team van de acht deelnemende landen. De gemiddelde leeftijd is 27,6 per speler. Duitsland, de tegenstander van vanavond, komt tot 26,6.

Hans van Breukelen is de oudste speler van Oranje. Hij is 35 jaar. Ook Adri van Tiggelen heeft sinds dinsdag die leeftijd. De Schotse reserve-doelman Henry Smith is de meest "bejaarde' EK-deelnemer. Hij is 36. Smith is zeven maanden ouder dan collega Van Breukelen.

Het basisteam van Nederland dat tegen Schotland en het GOS begon heeft een gemiddelde leeftijd van 28,5 jaar per speler. Het elftal dat vier jaar geleden op 25 juni in München de finale van het Europese kampioenschap speelde had een gemiddelde van 27,1 jaar. Van die ploeg spelen in Zweden nog acht man mee. Alleen Erwin Koeman, Arnold Mühren en Gerald Vanenburg zijn er bij dit EK niet meer bij.