Kinderen betogen voor hun ouders

GUATEMALA-STAD, 18 JUNI. Duizenden Guatemalteekse kinderen zijn gisteren door de straten van de hoofdstad getrokken om de vrijlating te eisen van hun verdwenen ouders.

In Guatemala zijn er 45.000 desaparecidos (vermisten), mensen die bij anti-terreur-operaties van leger of doodseskaders zijn verdwenen en waarvan waarschijnlijk velen zijn gedood. De kinderen droegen foto's van de ouders met zich mee en spandoeken waarop de regering werd gevraagd de rechten van de mens te respecteren. “Duizenden kinderen in dit land hebben hun vader zien sterven of gezien hoe hij met geweld werd afgevoerd, ondanks de smeekbeden en de tranen van onschuldige vrouwen en kinderen”, verklaarde een van de organisatoren. De demonstranten eisten van president Jorge Serrano dat de massagraven worden geopend waar veel van de desaparecidos zonder medeweten van hun familie zouden zijn begraven. (Reuter)