Fortis wil samenwerken met concern in Spanje

ROTTERDAM, 18 JUNI. Fortis, het financiële concern waartoe de Nederlandse verzekeraar Amev, de Belgische AG en de Verenigde Spaarbanken VSB behoren,heeft een intentieverklaring getekend voor samenwerking met een groot financieel conglommeraat in Spanje. Het gaat om La Caixa, de grootse spaarbank van Spanje en nummer drie op de markt van levensverzekeraars.

Volgens Fortis krijgt het concern een belangrijk loket om zijn diensten in Spanje op de markt te brengen. La Caixa zal exclusief samenwerken met Fortis en geen produkten van andere verzekeraars op de markt brengen.

Fortis en Caja de Ahorros y Pensiones, zoals la Caixa voluit heet, hebben een intentieverklaring getekend om een gezamenlijke onderneming op te richten. Onder de nieuwe houdstermaatschappij worden in elk geval de drie verzekeringsbedrijven van la Caixa gehangen en mogelijk ook die van Fortis in Spanje.

Volgens een woordvoerder van Fortis is het verkopen van meer Fortis-produkten in Spanje het hoofddoel van de overeenkomst. Volgens Fortis zijn daarvoor mogelijkheden omdat het gemiddelde bedrag aan verzekeringen per hoofd van de bevolking in Spanje lager is dan het Europese gemiddelde. De 2.300 kantoren van la Caixa en haar zes miljoen particuliere en 150.000 zakelijke klanten vormen een aantrekkelijk afzetpotentieel voor Fortis. De exclusiviteit van de overeenkomst garandeert dat la Caixa geen produkten van andere verzekeraars op de Spaanse markt zal brengen.