Copier

Het artikel van Hetty Terwee over de tentoonstelling van glaswerk van Andries Copier in de dependance van het museum Boymans-van Beuningen in het nieuwe gebouw van Nationale Nederlanden (NRC Handelsblad, Donderdag Agenda van 11 juni) gaat voorbij aan een saillant aspect.

De expositie toont namelijk alle negentig objecten die door Copier zelf zijn uitgezocht en die onder zijn directe supervisie zijn gefotografeerd en gepubliceerd in zijn boek "Trilogie in glas'. Het boek is in het voorjaar van 1991, het jaar dat hij negentig werd, verschenen in een handelseditie (uitgeverij De Hef) en in een uitgave als relatiegeschenk van Nationale Nederlanden (waardoor het boek financieel mogelijk werd gemaakt). In een vroeg stadium zijn ook de plannen gemaakt om van de stukken in dit boek een tentoonstelling te maken. De fraaie opstelling is zeker te danken aan het museum, de gemaakte keuze echter niet.

Zondag

    • C.A. Geurtz-Copier