Bezorgdheid van Kunstenstad over Museumplein

AMSTERDAM, 18 JUNI. In een brief aan de stadsdeelraad Zuid heeft de stichting Amsterdam Kunstenstad haar diepe bezorgdheid uitgesproken over de besluitvorming rond het Museumplein.

Er wordt een externe adviseur hiervoor aangetrokken, maar de Nota van uitgangspunten die de deelraad heeft opgesteld, “neigt te veel naar een optelsom van deelbelangen”, aldus voorzitter van de werkgroep Museumplein, prof. Victor Halberstadt. Die Nota houdt geen rekening met nieuwbouwlocaties voor culturele instellingen, aldus de brief. De bevoegdheden van de diverse stuur- en adviesgroepen zijn onduidelijk en de zeggenschap over de plannen ligt “voor een onevenredig groot deel” bij de voorzitter van de stuurgroep, ex-wethouder Walter Etty. Op 24 juni debatteert de deelraad over het Museumplein.