Beeldend kunstenaar Peter Struycken (53) krijgt ...

Beeldend kunstenaar Peter Struycken (53) krijgt voor zijn gehele oeuvre de eerste J.C. van Lanschotprijs voor beeldhouwkunst. Aan deze tweejaarlijkse prijs is een bedrag van 50.000 gulden verbonden.

De prijs is bedoeld als eerbetoon aan de vorige jaar overleden J.C. van Lanschot, “Meneer J.C”, een groot kunstminnaar, zou de instelling van deze prijs bij zijn afscheid krijgen aangeboden, maar twee maanden voor zijn pensionering overleed hij. Struycken, die bij zijn werk veelvuldige gebruik maakt van computerprogramma's, krijgt de prijs “wegens zijn grensverleggende bijdragen aan hedendaagse monumentale beeldhouwkunst”. De jury bestond uit oud-directeur R. Oxenaar van het Museum Kröller-Müller, collectioneur M. Visser, architect W. Quist, collectioneur en directeur van de verfindustrie Jac. Eijck, F. Eijck, en de voorzitter van de faculteit der kunsten en architectuur van de Hogeschool Rotterdam, H. van Haaren. De prijs wordt 8 oktober uitgereikt in de Beurs van Berlage.