Twaalf jaar en tbs voor doodslag op drie kinderen

ALKMAAR, 17 JUNI. Wegens doodslag op drie kinderen en vrijheidsberoving van één van hen heeft de rechtbank in Alkmaar gisteren de 50-jarige M.S. uit Assen veroordeeld tot 12 jaar cel en tbs met dwangverpleging.

De rechtbank achtte niet bewezen dat S. met voorbedachte rade heeft gehandeld en sprak hem vrij van moord. De voormalige vrachtwagenchauffeur heeft bekend dat hij de afgelopen drie jaar elke zomer een kind heeft ontvoerd, seksueel misbruikt en daarna met een touw gewurgd. De slachtoffers waren de 11-jarige Jessica Laven uit Blokker en twee Duitse jongetjes van 10 en 12 jaar. De rechtbank week met het vonnis af van de levenslange gevangenisstraf zonder tbs die officier van justitie C. Kok had geëist. De officier achtte de afweer van S. tegen therapeutische behandeling zo groot, dat het volgens hem geen zin had tbs te eisen.