Proef met rijstroken voor vrachtwagens

AMSTERDAM, 17 JUNI. Het ministerie van verkeer en waterstaat zal 50 miljoen gulden reserveren voor de uitvoering van een proef met een aparte vrachtwagenstroken op de A16 en de A50.

Dit zei minister Maij-Weggen gisteren tijdens de vijfde Nationale Distributiedag in de Rai in Amsterdam. Rijkswaterstaat heeft drie trajecten geselecteerd die de komende drie jaar van speciale rijstroken zullen worden voorzien. Op de A16 zal op het weggedeelte tussen Ridderster en het Terbregseplein (de Van Brienenoordbrug) naar het zuiden één van de drie rijstroken voor het vrachtverkeer worden gereserveerd. Tussen Ridderster en Moerdijk komt in beide richtingen een vrachtwagenstrook. Op de A50 krijgt het vrachtverkeer tussen Ewijk en Valburg aan beide zijden exclusieve rijstroken (ongeveer 10 kilometer).