Overneming Public Storage blijft spelen

Diverse binnen- en buitenlandse marktpartijen hebben met het op de parallelmarkt van de Amsterdamse effectenbeurs genoteerde fonds Public Storage International (PSI) contact gehad over een mogelijke overneming, maar dat heeft tot op dit moment niet geleid tot enige vorm van overeenstemming, zo maakte de directie van PSI gisteren aan het eind van de middag bekend.

De Amsterdamse effectenbeurs was maandag tot schorsing van de notering overgegaan omdat er indicaties zijn dat de kring van betrokkenen rond een mogelijke overneming van PSI steeds groter wordt.

Daardoor ontstond het gevaar van een situatie van ongelijke informatie voor beleggers. Nadat PSI liet weten dat over overname is gesproken zonder dat dit resultaat heeft opgeleverd werd de handel weer toegestaan. Die werd vanmorgen hervat op 10,40 dollar, 30 dollarcent hoger dan de laatste notering.

In april trok een groep buitenlandse beleggers, verenigd in de vennootschap Access, een bod op PSI van 12 dollar per aandeel in, omdat zij het daarvoor benodigde geld niet op tafel konden krijgen. Dit nadat de investeringsmaatschappij Noro die 37,6 procent van PSI bezit en de directie voert over deze verhuurder van kleine opslagruimten in de VS, had verklaard te zullen ingaan op het bod. PSI publiceerde onlangs een winstdaling van 1.065.000 dollar over 1990 tot 932.000 dollar over vorig jaar.