Lufthansa en JAL vergroten belang in luchtkoerier DHL

Lufthansa en de Japanse branchegenoot JAL (Japan Air Lines) hebben hun deelnemingen in de koeriersdienst DHL International vergroot van 5 tot elk 25 procent.

Het belang van het Japanse handelshuis Nissho Iwai komt van 2,5 op 7,5 procent. De drie aandeelhouders maakten gebruik van een in december 1990 vastgelegde optie en bezitten nu 57,5 procent. De Amerikaanse zusterorganisatie DHL Corporation blijft vrijwel volledig in het bezit van de oprichters. DHL Corporation en DHL International, zijn buiten de VS werkzaam onder de handelsnaam DHL Worldwide Express, een internationale luchtkoeriersdienst met ruim 1.500 kantoren in 200 landen. Het bedrijf telt 27.000 werknemers en heeft een eigen luchtvloot van 200 toestellen. In Nederland zijn 600 werknemers.