Initiatief voor nieuwe Franse partij

PARIJS, 17 JUNI. De Franse anti-racisme-activist Harlem Désir heeft gisteren opgeroepen tot de oprichting van een nieuwe linkse organisatie onder de naam "Le Mouvement' (De Beweging).

Désir acht dat nodig omdat er in Frankrijk sprake zou zijn van een “scheiding tussen degenen die regeren en de rest van de samenleving” die ertoe leidt dat mensen die zich op het terrein inzetten tegen discriminatie, honger, jeugdwerkloosheid en de verloedering van de arme wijken stuiten op een “politiek-administratieve blokkade”. "De Beweging' moet volgens Désir deelnemen aan de parlementsverkiezingen van 1993 met vier hoofdpunten op het verkiezingsprogramma: Europese eenwording die nog verder gaat dan "Maastricht'; verlaging van de defensiebegroting en van de duur van de dienstplicht; verhoging van de uitgaven voor stadsvernieuwing; heroriëntatie van het beleid tegen jeugdwerkloosheid. (AFP)