Dagtrip naar hennepkas aangeboden

AMSTERDAM, 17 JUNI. Amsterdam heeft er een nieuwe toeristische attractie bij. “Bus trips to see how Marihuana seeds are growing” adverteert een stencil aan een boom op de Amsterdamse Wallen. Voor 33 gulden per persoon kunnen toeristen intekenen op een geheel verzorgd tochtje naar een Aalsmeerse kas.

De bus vertrekt dagelijks viermaal vanaf de grote parkeerplaats tegenover het politiebureau IJ-tunnel. Het tripje omvat een rondleiding van een uur en twee, frisdrankjes en thee of koffie. Dagelijks van elf uur 's ochtends tot vijf uur 's middags, behalve op zondag.

Volgens initiatiefnemer R. Forster, kweker van hennep-zaad, loopt het nog niet storm in zijn kas. De hennepkweker heeft zijn hoop gevestigd op het wervende effect van een drie meter lange polyester klomp met een zeiltje, die nog deze week de excursie aan zal prijzen vanaf de parkeerplaats op het Rokin.

Forster verbouwt momenteel ongeveer 200 vierkante meter hennep in zijn kas. Om alle misverstanden te voorkomen, onderstreept de kweker dat het hem uitsluitend en alleen om de (legale) handel in zaden gaat. Niettemin heeft Forster in totaal reeds vijf politie-invallen te verduren gehad.

De laatste maal kwam het echter tot een vergelijk met justitie, aldus de kweker. “Ik heb voorgesteld dat ze, nadat het zaad gewonnen is, de planten mogen hebben. Maar dat willen ze niet.” Volgens Forster worden de restanten nu “verbrand”. Van een vergelijk over de hennepteelt is officier van justitie mr. C.J. Hemmes niets bekend. “Wordt het verbrand? Daar heb ik mijn twijfels bij”, aldus de officier.