Afzet Bavaria stijgt met 25 pct

Het afzetvolume van bierbrouwerij Bavaria uit het Brabantse Lieshout is in binnen- en buitenland vorig jaar gegroeid met 25 procent.

De totale omzet in geld bedroeg 693 miljoen tegen 588 miljoen gulden in 1990. Met name de succesvolle verkoop van het alcoholvrije bier heeft met een omzetstijging van niet minder dan 100 procent aanzienlijk aan de omzetgroei bijgedragen, aldus Bavaria.

Om aan de toenemende vraag te kunnen blijven voldoen is flink geïnvesteerd. In het voorjaar zijn 27 nieuwe biertanks in gebruik genomen en is de bottelcapaciteit uitgebreid. Dit jaar worden nieuwe opslagsilo's voor de mouterij en de brouwerij alsmede een gasturbine voor de energievoorziening in gebruik genomen. Een begin is gemaakt met de bouw van een nieuw brouwhuis, waardoor de produktiecapaciteit met 30 procent stijgt. Dit project zal in het voorjaar van 1993 gereed zijn.

Het uit 1719 stammende Bavaria is eigendom van de familie Swinkels. Eind vorig jaar telde het bedrijf 700 medewerkers tegen 630 een jaar eerder.