Wegenbouwer stapt op na beschuldiging

KLIMMEN, 16 JUNI. De 64-jarige J. Baars, de in opspraak geraakte directeur van het wegenbouwbedrijf Baars BV uit Klimmen, heeft vanmorgen aangekondigd dat hij zich terugtrekt uit zijn bedrijf.

Als reden voor zijn vertrek noemt hij de aanhoudende stroom van “volslagen onterechte” beschuldigingen tegen hem. Baars zegt vooral in het belang van zijn werknemers tot zijn besluit te zijn gekomen. De wegenbouwer heeft tegenover de FIOD en de Maastrichtse rechtbank verklaard dat hij tonnen per jaar aan steekpenningen moest betalen om aan opdrachten te komen. In april zijn een voormalig ambtenaar van de provincie Limburg en een ex-wethouder van de gemeente Echt tot gevangenisstraffen veroordeeld, omdat zij geld van Baars hadden aangenomen. Baars zelf ging vrijuit, omdat de feiten wat hem betrof waren verjaard.