Record aantal faillissementen in Amerika

WASHINGTON, 16 JUNI. Het aantal faillissementen in de Verenigde Staten heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een recordhoogte bereikt. In totaal gingen 252.733 bedrijven en particulieren bankroet. Dit heeft het Amerikaanse Instituut voor Faillissementen bekendgemaakt.

Het aantal van ruim 250.000 betekende een stijging van 9,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het aantal particulieren dat failliet ging steeg het hardst: 9,8 procent. Bij de bedrijven bedroeg de stijging 5,3 procent. Ongeveer 92 procent van alle faillissementsaanvragen was afkomstig van bedrijven, aldus het instituut.

Analisten noemen de stijging niet verbazingwekkend gezien het hoge werkloosheidspercentage (7,5 procent) en het uitblijven van duidelijk herstel van de economie. (Reuter)