Jhr. Van Nispen tot Pannerden overleden

In Heemstede is gisteren jonkheer mr.dr. O.F.A.H. van Nispen tot Pannerden overleden.

Otto Frans Antoine Hubert van Nispen die 85 jaar oud werd, kwam uit Pannerden, was leerling van het Canisiuscollege in Nijmegen was en studeerde rechten in de Karelstad. In 1936 promoveerde hij met een proefschrift over de wegenwet. Van 1932 tot 1933 was hij heemraad van het waterschap Herwen, Aerdt en Pannerden en nadien burgemeester van Pannerden. In 1937 werd hij burgemeester van de Zuidhollandse gemeente Hillegom. Van 1964 tot 1972 was hij commissaris van de koningin in de provincie Overijssel. Naast zijn ambtelijke functies was Van Nispen actief binnen en werd hij uiteindelijk bekroond met het ere-voorzitterschap van de Koninklijke algemene vereniging voor bloembollencultuur.