Grote winststijging Airbus Industrie

Airbus Industrie, het ruim twintig jaar geleden opgerichte, in Toulouse gevestigde consortium van Europese vliegtuigbouwers, waarin Deutsche Aerospace, het Franse Aerospatiale, British Aerospace en het Spaanse Casa belangen hebben, heeft vorig jaar een exploitatiewinst behaald van 267 miljoen dollar (480 miljoen gulden) tegen een winst van ongeveer honderd miljoen dollar (180 miljoen gulden) in 1990.

Een woordvoerder bevestigde hiermee de uitspraken van Airbus-directeur Heribert Flosdorff op de internationale vliegtuigshow in Berlijn. Over 1990 maakte Airbus voor de eerste maal winst. Het consortium kreeg toen orders voor 404 vliegtuigen binnen. In 1991 werden er 101 vliegtuigen besteld en Airbus rekent erop dat er dit jaar 145 worden besteld. Tot nu toe dit jaar zijn er bestellingen binnengekomen voor zeventien vliegtuigen ter waarde van 1,2 miljard dollar.