Eerste halfjaar Palthe negatief

Palthe - het Almelose textielreiniging en -veredelingsbedrijf - verwacht dat het eerste halfjaar van 1992 niet met een positief resultaat zal worden afgesloten.

Een zwak lichtpuntje is dat zowel in de textielsector als in het reinigingsonderdeel de afgelopen weken enig herstel zichtbaar is, zo heeft de directie gisteren tijdens de jaarlijkse algemene aandeelhoudersvergadering medegedeeld. Als het huidige herstel zich handhaaft, mag volgens de directie worden verwacht dat in het tweede halfjaar “een deel van het verlies kan worden ingelopen”. Daaruit blijkt dat voor het lopende jaar niet op winst wordt gerekend.

Palthe laat de afgelopen jaren wisselvallige resultaten zien. Over 1989 werd een winst van zes ton verantwoord, over 1990 kwam het bedrijf uit op 583.000 gulden verlies en over 1991 werd - mede dank zij bijzondere baten uit herberekening van pensioenverplichtingen - een winst van 695.000 gulden gerapporteerd. De bedrijfsopbrengsten daalde vorig jaar echter van 37,4 miljoen naar 36,4 miljoen gulden.

Vanochtend werden aandelen Palthe op de effectenbeurs ex dividend (onveranderd 2 gulden per aandeel) verhandeld op 53,50 gulden. Op 20 januari stond de koers nog op een hoogtepunt voor dit jaar van 73 gulden.