Zweden uit competities negen landen

De twintig leden van de Zweedse EK-selectie komen in de negen verschillende competities in Europa uit.

Negen spelen in eigen land, twee in België, Engeland en Portugal en één in Duitsland, Italië, Noorwegen, Spanje en Oostenrijk. Het team uit het GOS volgt met spelers uit acht competities. De Nederlanders doen het met voetballers uit de eigen eredivisie (veertien) en uit de hoogste klassen van Italië (drie), België, Duitsland en Spanje (alle één).

De Engelse competitie van afgelopen seizoen levert de meeste spelers aan het Europees kampioenschap, 28 van de 160 deelnemers: achttien Engelsen, vijf Schotten, twee Zweden, één Deen, één Fransman en één Rus. Uit de competitie van Frankrijk komen twintig EK-deelnemers en uit die van Duitsland negentien. Italië levert er zeventien ondanks dat de nationale ploeg zich niet voor de eindronde heeft weten te plaatsen. De Duitse selectie heeft acht "Italianen' en daarna komen Nederland en het GOS met ieder drie. Van 't Schip (Genoa) en Winter (Lazio Roma) brengen dat totaal komend seizoen op vijf.

Olympique Marseille is de club die de meeste spelers op het EK heeft spelen, acht Fransen en één Engelsman. Ajax is nummer twee met acht man in Zweden.