Pronk zeker van tekenen Verdrag met Suriname

DEN HAAG, 15 JUNI. Minister Pronk (ontwikkelingssamenwerking) is er zeker van dat deze week tijdens het bezoek van de Surinaamse president Venetiaan een Raamverdrag met Suriname kan worden getekend.

Dat heeft de bewindsman vanuit Rio de Janeiro gezegd voor de NOS-radio. Vrijdag dreigde de Surinaamse delegatie die het officiële bezoek voorbereidt dat Venetiaan, die morgenochtend op Schiphol wordt verwacht, zou afzien van zijn reis als de besprekingen over het Raamverdrag geen succes hebben. Een woordvoerder van de delegatie zei vanochtend dat Venetiaan wel naar Nederland komt, maar zich het recht voorbehoudt het verdrag niet te tekenen als hij het resultaat onvoldoende vindt. Tussen de Nederlandse en Surinaamse delegaties bestond volgens de woordvoerder op enkele belangrijke punten nog geen overeenstemming. Het betreft onder meer de financiële steun die Suriname wil om de sociale gevolgen van een ingrijpende economische sanering op te vangen.