Man gewond door fosfor in broekzak

OOSTBURG, 15 JUNI. De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) gaat op het strand van Nieuwvliet-Bad in Zeeuws Vlaanderen op zoek naar brokjes fosfor.

Zaterdag liep een uit het Duitse Bochum afkomstige man derdegraads brandwonden op toen een stukje fosfor in zijn broekzak vlam vatte. De man was volgens een woordvoerder van de politie stenen aan het zoeken in de branding. Hij merkte niet dat tussen de stenen een stukje fosfor zat. De verzamelde spullen stopte hij in zijn broekzak. Onder water kan fosfor, een mooie steen met een gekleurde gloed, geen kwaad. Als het opdroogt en op een bepaalde temperatuur komt, ontvlamt het spontaan. Een zoekactie van de rijkspolitie op het strand naar meer stukjes heeft niets opgeleverd. Het materiaal kan niet met een metaaldetector worden opgespoord.