Omzet Zwitserleven stijgt 14 procent

Verzekeraar Zwitserleven in Nederland, onderdeel van het Zwitserse verzekeringsconcern Rentanstalt/Swiss Life, heeft de omzet (premie eigen rekening, interest en winsten op beleggingen) vorig jaar met veertien procent zien stijgen tot 1,3 miljard gulden.

De nettowinst ging met 28 procent omhoog tot 70 miljoen gulden, vooral door de sterke stijging van de beleggingsopbrengsten en geringe toeneming van de kosten.

Zwitserleven spreekt in haar jaarverslag van “verheugende groeicijfers”, ook voor de zusterondernemingen in andere landen. Rentanstalt is direct met dochterondernemingen actief in negen van de twaalf lidstaten van de Europese Gemeenschap. Bij het moederconcern als geheel ging het nettoresultaat met 25 procent omhoog tot ruim 1,1 miljard Zwitserse frank (1,35 miljard gulden). De omzet nam met tien procent toe tot 233,1 miljard frank (286,7 miljard gulden).