De 71-jarige Piet le Blanc, saxofonist, bier- en ...

De 71-jarige Piet le Blanc, saxofonist, bier- en jeneverdrinker, begint dagelijks tegen vijf uur 's middags aan z'n vaste kroegentocht langs tientallen Rotterdamse cafés. In deze etablissementen speelt hij als "menselijke jukebox', soms ook op bruiloften en partijen.

Hij blaast alles, zelfs nummers die hij niet kent - als de melodie maar even wordt voorgezongen. Omdat hij niet zonder muziek kan leven. In zijn jonge jaren heeft hij in het Amsterdams Philharmonisch Orkest viool gespeeld. Verder stond hij in de orkestbak bij cabaretier Wim Sonneveld, acht jaar in het orkest van Boyd Bachman, bij Malando en de Skymasters. De laatste jaren van zijn muzikale professie speelde hij op de Statendam van de Holland Amerika Lijn. Dertig avonden en nachten volgde fotograaf Carel van Hees zijn muzikale uitspattingen. Vanmiddag krijgt de muzikant het eerste exemplaar van het fotoboekje "Piet le Blanc, saxman'. In galerie Duo Duo zijn tot en met 12 juli ruim twintig foto's uit zijn leven te zien.