Akkoord Ajax en Genoa over transfer John van 't Schip

GOTHENBURG, 13 JUNI. John van 't Schip speelt volgend seizoen bij de Italiaanse club Genoa. De Ajacied heeft daarmee toch zijn zin gekregen. De rechtsbuiten van Ajax mocht in het najaar van '91 een andere werkgever opzoeken, maar er bleek geen enkele club in binnen- en buitenland in hem geïnteresseerd. Het UEFA-Cuptoernooi heeft voor Van 't Schip, in navolging van Aron Winter (Lazio Roma), wonderen gedaan. Gisteren werden Ajax en Genoa het eens over een transfer, nadat de 28-jarige Amstelvener eerder zelf al een akkoord had bereikt over een driejarig contract met de club uit Noord-Italië.

Van 't Schip is aangetrokken om de kopsterke Tsjechoslowaakse spits Skuhravy te bedienen. Van 't Schip: “Dat is een aanvaller die leeft van voorzetten. Aan de linkerkant beschikt Genoa over de Rus Dobrovolski, dus ik neem aan dat de ploeg met hangende vleugelspitsen wil gaan spelen.”

Van 't Schip kan zich aanzienlijk verbeteren bij Genoa, terwijl bekend is dat hij bij Ajax al een vorstelijk salaris (zes ton netto per jaar) incasseerde. “Qua club ga ik er misschien op achteruit”, vermoedt Van 't Schip. “Maar aan de andere kant is de Italiaanse Serie A een betere competitie dan de Nederlandse.”

Trainer Louis van Gaal heeft het bestuur van Ajax gevraagd om versterking. Ook Dennis Bergkamp, die zegt het voorbeeld van zijn ploeggenoten Winter en Van 't Schip op korte termijn niet te zullen volgen, ziet dat als een noodzaak. “Dan Petersen is nog te jong om Van 't Schip op te volgen”, meent Bergkamp.