Wie helpt Klaas?

Klaas was een leuk jongetje. Hij hield van voetballen, van ijs eten en van zijn zusje pesten.

Maar toch hield hij nog tijd over. Hij verveelde zich. Klaas liep naar zijn boekenkast. Misschien hielp het als hij ging lezen. Dan zou hij zich niet meer vervelen. Hij kon spannende avonturen beleven, met een lift het dak van een warenhuis uitschieten bij voorbeeld. Of een gemene draak verslaan. Hij kon te weten komen wat het is om blind te zijn, of zien wat er allemaal uit de grond te voorschijn komt als je er met een stokje in peurt. Grote regenwormen, en misschien een pijpekop. Of een gouden munt. Hoe het is om een meisje te zijn met heel lang haar die steeds door haar broertje wordt gepest.

Toch pakte Klaas geen boek uit zijn kast. Hij had alle boeken die er stonden al gelezen. Sommige wel tien keer. Klaas wilde iets anders. Hij wilde een nieuw verhaal.

Jullie kunnen Klaas helpen. Schrijf een verhaal voor hem, en voor alle andere kinderen die een nieuw verhaal willen lezen. Het verhaal mag overal over gaan, het mag grappig of treurig of spannend zijn, of dat alles tegelijk. Het verhaal mag alleen niet zo lang zijn, want dan past het niet in de krant. De beste verhalen staan op 10 juli op de Kinderpagina. De winnaar van de wedstrijd krijgt een mooie prijs. Een boek dat Klaas al kent, maar jullie nog niet.

Stuur je verhaal voor 2 juli naar: Verhalenwedstrijd Kinderpagina NRC Handelsblad, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam. Vermeld je naam, leeftijd en adres. Je mag niet ouder dan 12 jaar zijn.